Restart
Restart er et interaktivt undervisningsopplegg basert på normkritisk metode. Undervisningen tar for seg temaene identitet, normer, privilegier, kjønn og seksualitet og er tilpasset ulike aldre.

Restart holder undervisning for 4. trinn til VG3 i skoleverket og en workshop fra oss varer i 120 minutter. Undervisningsopplegget inneholder et foredrag med øvelser og refleksjonsoppgaver som har til hensikt å skape et trygt rom hvor unge selv kan reflektere over temaene som formidles.
Restart i skolen
Restart har gjort skolebesøk siden 2011, og avholdt undervisning for over 50.000 elever, med gode resultater. Tematikken som undervises i er relevant blant annet for samfunnsfag, naturfag, helsefag og psykologi, og er egnet for elever fra 4. trinn til VG3. Vi tilpasser det faglige innholdet til elevenes alder.
Evaluering fra 2022 viste at 92 prosent av lærerne opplever at våre undervisere formidlet tematikken på en måte som de selv ikke har muligheten til.
Et skolebesøk fra Restart er en god anledning til å synliggjøre mangfoldet i samfunnet og gi elevene kunnskap om tematikken, noe som bidrar til å redusere identitetsbasert mobbing og utenforskap.
Kontakt Restart
Dersom du ønsker besøk fra oss til din skole kan du sende en e-post til restart@skeivungdom.no. Du vil få svar innen tre virkedager. Vi avholder maksimalt to workshops i løpet av en dag. Dersom din skole har behov for mer enn en dag med undervisning, kan dette avtales på e-post.
Restart gjennomfører fortrinnsvis fysiske besøk, men kan tilby digital undervisning dersom myndighetenes retningslinjer ikke tillater fysiske besøk.
«Vi erfarer fortsatt dessverre at lærerne kvier seg litt for undervise i temaene knyttet til kjønn og seksualitet. Lærerne opplever at delene som omhandler det fysiske, lovverk og prevensjon er enklere å forholde seg til enn det relasjonsmessige. Derfor tenker vi at det å få eksterne som kan fagfeltet til fingerspissene kan være med å gi være elever bedre opplæring og innsikt i feltet. Vi mener det også fra elevenes perspektiv er lettere å forholde seg til en voksen som ikke er så nær.»
– Lærer 8. Trinn, Oslo/Viken